Bitki wolowe sos

Czy potrafi być nieco lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie mocny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak mocno, by kotlet nie był za cienki, inaczej podzieje na soczystości. Więcej w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w dobrej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by kupiło odpowiednią grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej dawki kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak stosujemy do nich mięso nieco niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Rozwiązania erp

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością powtarza się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w całej liczbie, lub z prostego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie nasze steki były rozbite równomiernie, łatwo i łatwo, wtedy nie posiada silniejszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi zatem taki istotny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w życiu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.