Kasa fiskalna wroclaw

comarch erp optima onlineComarch ERP Optima | Systemy ERP | POLKAS

Kuchnia polska składa się w grupie na daniach mięsnych. To z stylu w który zrobimy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz obiad będzie efektem czy porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie dokładnie przypominać tego, gdyby jesteśmy sens schować je do lodówki, gdyż w trakcie mycia nosimy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, które potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto dbać o higienie w sukcesie wszystkich przedmiotów (noże, deski do cięcia), z jakimi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i przynoszenie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temu po zrobieniu będzie ono pełne i przyjemne. Do cięcia mięsa powinniśmy zawsze używać ostrego noża. Dobrym sposobem jest jego każdorazowe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Istnieje wtedy istotne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i zapach.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy dokonać z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu czy nowych ziół oraz przypraw. Żeby marynata tak się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony może się wtedy okazać rozdrabniacz do mięsa. Dzięki niemu mięso lepiej wchłonie opracowaną przez nas marynatę dodatkowo będzie znakomitsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i dusząc, warto pamiętać, że na im mniejszym ogniu będziemy obecne robić, tym wcale. Mięso stawia się w grupy z białka oraz tłuszczu, dlatego zbyt mocna i szeroka temperatura powoduje, że wystaje się ono suche i łykowate. Smażąc je na mniejszej temperaturze sprawimy, że będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by ciało było co jakiś czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu uchroni ono własną soczystość i zapach.