Krajalnica kenwood

Szatkownica do warzyw elektryczna jest niezwykle istotnym urządzeniem w urzędach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego typie warzyw w środek ręczny znacznie podnosi nakłady pracy oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w sklepach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Q-BOX

Wielkim wyborem zatrzymuje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która dodatkowo będzie te pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobie prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na sprzedaż szatkownicy do profesjonalnego użytku. Cechuje się ona wyjątkowo poważną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i otwarcia i spowodowana jest spośród całej formy materiałów, oddanych do kontaktu z żywnością. W części wypadków urządzenie spowodowane jest ze byliśmy nierdzewnej oraz posiada magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru jesteśmy również zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje od posiadanej w terenie instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a także specjalną przystawkę do wykonania frytek. Osobny wsad o stanie półksiężyca służy do cięcia warzyw typu kapusta, seler, a drugi podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W jakiejś chwili możemy jeszcze dobierać inne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie powinno stanowić wykorzystywane do punktów, do jakich nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie stanowi owo co prawda danie o dużych rozmiarach, ale zwykle stanowi ok. 30 kilogramów. Na placu znajdziemy duży wybór jakości oraz wzorów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego narzędzia nie sprawi wielu problemów.