Zarzadzanie siecia restauracji z biura

Program Gastro SZEF prowadzi gospodarkę magazynową przedsiębiorstwa w oparciu o dokumenty magazynowe, a także sprzedaż , która została zrealizowana na stanowiskach kelnerskich.


Kontrola zużycia surowców na podstawie wprowadzonych kart kalkulacyjnych program robi odpowiednie rozchody składników dań, wylicza kalkulacje, marże, wsad do kotła, a także zapotrzebowanie na nowe składniki. Informacje programu są podstawą rejestracji materiałowej w cenach nabycia oraz gastronomicznych, również z automatyczną dekretacją do odpowiednich programów finansowo-księgowych.

Współpraca z urządzeniami fiskalnymi

Wysyłanie danych z kasami jest dwukierunkowe. Z jednej strony GASTRO SZEF wysyła do kas dane o składnikach, grupach towarowych, kelnerach; z drugiej strony uzyskuje z kas dane o sprzedaży wykonanych potraw, obrocie syntetycznym każdej kasy oraz każdego kelnera. Dzięki takiemu rozwiązaniu kasy fiskalne po początkowym zaprogramowaniu przez serwis, nie zmuszają obsługi do żadnych umiejętności programowania, gdyż całość przesyłania informacji prowadzona jest przez program Gastro.

program gastro szef

źródło: http://www.polkas.pl/pliki/sklep/produkty_d/gastro_szef_2.jpg

Dokładne analizy i raporty

Użycie nowoczesnej technologii OLAP umożliwia tworzenie własnych analiz w każdym przekroju. Analizy mogą wspierać obecną pracę kierownictwa np. odpowiedzą na pytanie jak wygląda nowa promocja, jak pomagać w podejmowaniu decyzji, które mają charakter strategiczny przez ułatwienie w odszukiwaniu nowych trendów rynkowych i lepszy wgląd w rezultaty wcześniej podejmowanych zadań.

Gastro może być użyte i zsynchronizowane w kilku lokalach. Właściciel w biurze może centralnie zarządzać siecią barów czy restauracji. System Gastro jest skalowalny.  Istotnym elementem sytemu jest główny program Gastro SZEF, który poprzez łącza internetowe,ma możliwość wysłania informacji pomiędzy lokalnymi zaopatrzonymi w program.

W zależności od organizacji możliwa jest całościowa centralizacja wprowadzanych informacji, jak i bezpośrednio w samych lokalach. Niezależnie od tego, spływają z niego do lokali dane o asortymencie, jakim mogą dysponować kasy fiskalne, o organizacji lokalu, o wynegocjowanych cenach nabycia i sprzedaży.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl